Over de Kennel

Sitah was onze eerste Drentsche Patrijs hond. Zij is geboren in mei 2000. In juli 2002 heeft zij haar eerste nestje gekregen en is Kennel van de Zilverbaai begonnen. Uit dit nest hebben wij een pup gehouden en dat was Katie. Beide honden hebben 2 nestjes gehad. Deze puppies zijn allemaal in de woonkamer opgegroeid. Een nest puppies betekent voor mij 8 weken genieten. Vanaf 6 weken (puppies zijn dan ingeënt) ga ik van alles met ze ondernemen. Ze worden goed gesocialiseerd. Ik wen ze aan kleine autoritjes. Ze gaan mee naar het winkelcentrum of de markt. Ook gaan we op het station naar voorbij rijdende treinen kijken. Als er puppies in huis zijn komen er veel buurtkinderen kijken. Op deze manier is de pup vanaf 8 weken er klaar voor om de grote wereld bij de nieuwe eigenaar te gaan ontdekken. Alle nieuwe puppie-eigenaren krijgen zeer uitgebreide informatie mee over de pup. Ik vind het heel belangrijk om contact te hebben en te houden met de nieuwe eigenaren. De nieuwe eigenaren kunnen altijd met vragen en/of problemen bij mij terecht. Vanaf dat de puppies 6 maanden zijn ga ik altijd de pup bezoeken.

Ieder jaar organiseer ik een terugkom dag voor alle “Zilverbaai” puppies. Ook de vaderhonden worden dan uitgenodigd. Met z’n allen gaan we dan een wandeling maken rond een van de Galderse Meren. Het is altijd weer een geweldig mooi gezicht om alle Drenten bij elkaar te zien en ik hoop dan ook dat alle puppie-eigenaren vele jaren mee gaan om te wandelen.

Vaderhonden en moederhonden voldoen aan de eisen van de Drentsche Patrijsvereniging. Zij hebben shows bezocht en voldoen aan de rasstandaard. De heupen en ellebogen zijn dus gecontroleerd op HD en ED. Ook hebben beide ouderdieren de PRA oogtest gedaan.

Een enkele keer komt er epilepsie voor. Hier is geen test voor maar wordt er epilepsie vastgesteld dan wordt de hond uitgesloten van de fok. De Drentsche Patrijshond is een gezond ras maar dat betekent niet dat er geen andere ziektes kunnen voorkomen. Alle puppies worden bij ons vier keer ontwormd. Met zes weken worden ze door de dierenarts ingeënt. Tussen de 6 en 8 weken komt er iemand van Raad van Beheer de puppies chippen.

Onze puppies gaan alleen naar serieuze liefhebbers van het ras. Dat betekent dat er een kennismaking gesprek zal plaats vinden over wat u van de hond verwacht om zo te beoordelen welke pup het beste bij u past. U krijgt een zeer uitgebreide informatie mee met foto’s van de puppies. Ook maak ik verschillende video’s vanaf de geboorte totdat ze vertrekken zodat u via Facebook de ontwikkeling van de puppies goed kunt volgen. Daarnaast krijgt U ook een knuffel mee met nestgeur voor de eerste dagen bij u thuis.

Als uw pup tussen de 1,5 en 2 jaar is krijgt u een uitnodiging van de Drentsche Patrijsvereniging voor een nestkeuring. Wij stellen het zeer op prijs als u daarbij aanwezig wilt zijn. Ook de vaderhond zal dan aanwezig zijn. Hoe meer puppies er aanwezig zijn hoe beter het beeld voor de vereniging over de fokcombinatie. Dat is erg belangrijk om het ras in stand te houden zoals het bedoeld is.